Nieuws

Ook in 2023 mochten wij als koor weer een mooi bedrag ontvangen van de Rabobank.

Bedankt voor alle stemmen op Join's Meeting. We kunnen dit onder andere goed gebruiken voor nieuwe bladmuziek om ons repertoire uit te breiden.


(uit de website van Medemblik Actueel)

Join’s Meeting wint Korenfestival Medemblik


MEDEMBLIK – Join’s Meeting uit Wieringerwerf is de grote winnaar geworden van het Korenfestival 2016 in Medemblik. De jury prees het koor om de enorme vindingrijkheid, het was een mooi en onalledaags optreden. De tweede prijs ging naar Reaching Hand uit Enkhuizen. UpTight uit Hoorn mocht de derde prijs mee naar huis nemen. Beste dirigent van de dag was Ria van Bijnen uit Enkhuizen van het koor Reaching Hand. Zij mocht de dirigentenprijs in ontvangst nemen.

Het 20ste korenfestival stond dit jaar met name in het teken van The Battle. Op het hoofdpodium aan de Nieuwstraat streden de winnende koren van de afgelopen twintig jaar tegen elkaar om de eerste prijs, een geldprijs van € 200,- en eeuwige roem.

De jury kreeg een spannende Battle voorgeschoteld en had het dan ook niet makkelijk. Alle koren lieten zich van hun beste kant zien en trakteerden de jury en het talrijk aanwezige publiek op prachtige, levendige en vooral enthousiaste optredens. Bij de beoordeling van de koren werd met name gelet op zuiverheid, uitstraling, opbouw van het programma, repertoire en de interactie tussen dirigent en koor.

In totaal deden er 14 koren mee aan The Battle; 12 uit West-Friesland, een uit de Wieringermeer en een uit Culemborg.

Het Korenfestival Medemblik 2016 kende een nieuwe opzet. Er was dit jaar ook een tweede podium voor koren die gewoon lekker wilden zingen, zonder jury, zonder prijzen. De Nieuwstraat was gevuld met een Sport en Cultuur Markt en op de Oosterhaven kon het publiek zijn hart ophalen tijdens de Creatiefmarkt. Ook waren er straatoptredens door de hele stad, onder andere bij de visafslag, verenigingsgebouw St. Pieter en bij meelmolen “De Herder”. Ondanks het tegenvallende weer wisten duizenden muziekliefhebbers de weg naar Medemblik te vinden. Ze genoten zichtbaar van het niveau, de creativiteit en kwaliteit van de in totaal 26 koren.

De 20ste editie van het Korenfestival Medemblik werd afgesloten met een spetterend optreden van niemand minder dan Sven Manshande. Hij zorgde voor een knallende afsluiting van een prachtige dag, waar iedereen met veel plezier op terug kan kijken.